kaamos.reismee.nl

Dag 3 Bezoek Lampivaara Amethist mijn

Ze zijn hier allemaal heel erg blij met sneeuw en het is ook prachtig, maar alweer opstaan met zware bewolking en lichte sneeuwval ... er mag ook een keer een zonnetje verschijnen .

We mogen pas namiddag naar Lampivaara ... dan gaan we voormiddag toch gewoon een fikse wandeling maken en het wat hogerop zoeken in de sneeuw. De mooie omgeving gewent helemaal niet ...

met enkele dappere reisgenoten en een fikse klim door de diepe sneeuw ... en dan zit je ineens boven de boomgrens ... prachtig zicht, maar de kleurtinten zijn beperkt

Om 14u30 vertrekt de hele groep dan met de "Pendolino" voor een klim naar de Ametist mijn...

en bij een tussenstop - na goed 15' - krijg je deze beelden op je weg ...

en nog wat later, bij de ingang van de mijn, is het helemaal donker ...

Na de uitleg over het ontstaan en de werking van de mijn, mogen we zelf gaan graven

Om 16u komt Pendolino ons weer ophalen voor de hobbelige afdaling

Na een mooie wandeling door de arctische duisternis, terug naar het hotel, gaan we de nacht in met een hoop frustraties: alle factoren geven aan dat er een mooi Noorderlicht boven ons hoofd moet zitten, maar een dik pak wolken vertikt het om te verdwijnen. Op de webcam van Sodankyla, (goed 25km van ons vandaan, is er prachtig spektakel te zien, wij blijven misnoegd achter. Tot we rond 03u een berichtje krijgen van een collega dat het opgeklaard is en er toch fotografisch noorderlicht is. Dat wordt dan mijn eerst keer Aurora Borealis in levende lijve ;-)

Om 4u toch maar naar bed gegaan en uiteindelijk blijkt dat een andere collega rond 5u30 alsnog een prachtige show heeft gezien.

Morgen hopelijk meer van dat!



Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!